Cégünkről Hírek GY.I.K. Böngésző Kapcsolat

Bíztató fejlesztés a Richtertől pszichés betegek számára

Bíztató fejlesztés a Richtertől pszichés betegek számára

Pozitív eredmény született a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories, Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítménye, a cariprazine (RGH-188) fázis III klinikai vizsgálatában skizofrénia akut fázisában szenvedő betegek esetében - jelentette be az előzetes eredményt a Richter.

 

A közleményben a Richter emlékeztet korábbi bejelentéseire, miszerint a cariprazine-nal további klinikai vizsgálatok zajlanak bipoláris depresszió indikációban, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként (MDD).

A két cég a közelmúltban tette közzé bipoláris mániában szenvedő betegek körében végzett harmadik regisztrációs célú vizsgálatának pozitív eredményeit.

A most bejelentett előzetes eredményt magyarázva a Richter a közleményben kifejti: a két vizsgálat adatai azt mutatják, hogy a cariprazine-nal kezelt skizofrén betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak a placébóval kezelt betegekhez képest. Valamennyi alkalmazott dózis esetén placébóval szembeni szignifikáns különbség jelentkezett már a kezelés 2. hetében, és minden ezt követő vizsgált időpontban. A magasabb dózissal kezelt betegek esetében ez a szignifikáns különbség már a kezelés 1. hetében kimutatható volt. Mindkét vizsgálat adatainak további elemzése a következő hetekben fog befejeződni.

A közleményben Marco Taglietti, a Forest Research Institute elnöke kifejtette, hogy nagy várakozással tekintenek a 2012-ben mindkét indikációban elinduló egyesült államokbeli törzskönyvezési folyamat elé.

Szombathelyi Zsolt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója úgy fogalmazott: "a sikeres bipoláris mánia fázis III vizsgálatokat és a pozitív skizofrénia fázis III vizsgálatokat követően kijelenthetjük, egy ígéretes kezelési lehetőséget ajánlhatunk ezen két betegségben szenvedő betegek számára".

forrás: www.origo.hu

Hírhez kapcsolódó letöltések
Cégünkről Termékek Kapcsolat Letöltések
Férfi ruházat

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is online hírlevelünkre, amelyben tájékoztatjuk legfrissebb akcióinkról, új szolgáltatásainkról!
:
:

Webshoppal kapcsolatos feltételek

Szállítási feltételek Vásárlási feltételek Impresszum Jogi nyilatkozat
© 2011 Minden jog fenntartva.
Új Magyarország Fejlesztési Terv
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ